3 Mayıs 2013 Cuma

Burun Estetiği Hakkında Kısa Kısa


Tıpta, geçen yıllar ile beraber estetik cerrahide eskisi gibi zor ve acılı değil artık. Geçmiş yıllarda yapılan acılı ameliyatlar, haftalarca burunda kalıp nefes aldırmayan tamponlar, aylarca geçmeyen şişlikler artık tarihe karıştı.

Son yıllarda yapılan araştırmalara göre burun estetiği ülkemizde en çok yapılan estetik ameliyatların başında geliyor. Burun yüzün tam ortasında yer aldığı için, yüz hatlarına göre büyük olması, kişinin yüz yapısına göre asimetrik olması, kemerli ve şeklinin bozuk olması bakışları burun bölgesine yöneltilir, yüzün diğer güzelliklerinin gölgede kalmasına neden olur. Burun estetiği burnunun görünümünden rahatsız olan, yüzüyle uyumsuz olduğunu düşünen herkese uygulanabilir bir ameliyattır.

Burun estetiği ergenlik çağının sonlarında, yani kemik gelişimleri tamamlanmış kişilere yapılır. Bu dönem erkeklerde 17, kızlarda 16 yaş civarına tekabül eder.

Burun estetiği gelişen teknolojiyle beraber her geçen gün daha başarılı sonuçlar vermektedir. Artık bilgisayar yardımıyla hastaya ameliyattan sonra nasıl bir burna sahip olacakları gösteriliyor. Ameliyat sonrası burnun, alın, çene, yanak ve şakaklarla uyumu kontrol ediliyor.

Ayrıca hafif bozukluklarda ameliyat dışında botoks ve dolgu yöntemi yardımıyla sonuç almak mümkün.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder